Tre vårvisningar och en Barnmässa

I helgen har det vart fullt upp. Lördag var det vårvisning på tre ställen och barnmässan skulle hinnas med. Först var vi till Alster, då var det uppehåll från regnet som tur var. Pepsi och Ginzo fick följa med för att visa hur uppfostrade de är bland människor och hundar =) Sen bar det av mot något annat ställe med en massa traktorer och där träffade jag många kännda ansikten, bland annat från skolan och jobbet. Vi var med i en tävling där man skulle gissa raserna på kor. Morgan rabbla upp alla utan av att ha sett pappret med raserna på, jag kunde typ inge.
 Sen bar det av mot dagens höjdpungt för Morgan, de gröna traktorerna! Han var som ett barn på tivoli =) Allt avslutatdes med en fika och sen raka vägen mot Barnmässan.
Vi visste villken byggnad det var i men inte vart ingången var? men efter lite letande fram och tillbaka kom vi in. Där inne träffade vi grannen Linda, som håller i allt. Hon visade mig vart jag skulle gå för att få gratis prylar. Så en Baby Bag med blöjlor, salvor, schampo, haklapp, kläder och massa rabatterbjudanden fick vi med oss och en påse från Libero med mera blöjor och tvättlappar och massa prylar i. Morgan fick med sig ett pussel och en skiva med alfabetet på. De fanns så fina kläder att köpan men de är ju lite svårt att välja färg när man inte vet vad det är för något som gömmer sig i magen.  
Strax efter kl fyra var jag helt slut i benen, hade ju gått runt på tre vårvisningar innan också. Så de bar hemöver, trött och utmattad.


Fem Afrikaner + några till =)

Jag har ju fem stycken afrikanska dvärggetter hemma på gården. Ella, Stella och Sonja är från Skansen. Greta och Willmer var jag mot Göteborgs hållet och hämta i vintras. Greta skulle då vara dräktig och få killingar när som helst men de har ju inte kommit något. Hoppet försvann för mig och jag väntade med iver på att de andra tre skulle bli dräktiga och få killingar i maj. Men nu har de hänt något fantastiskt! Greta har fyllt på juvret. Så då är de inte långt kvar innan hon ska ha.
Idag smög jag på Sonja och Ella bakifrån och märkte då med att de har fått ett litet juver! Gud va roligt. De måste ha blivit dräktiga mycket snabbt efter att jag hämtade Willmer. Tänk när jag kommer ut en morgon och så ligger dom små liven där i halmen.



Stella, Ella och Sonja



Greta


Glad Påsk!

Idag var jag till ÖB och fixade priser till hundutställningen vi ska ha på lördag på 4H i Karlstad. Vi ska ha barn med hund och alla barnen ska få pris. Eftersom de är Påsk snart så sattsade vi på Påsk godis. Pris 1 till 5 ska få ett stort Påskägg med massa godis i. Tyckte de skulle vara tråkigt för de andra barnen om inte de skulle få något ägg. Så jag sprang runt ett tag och kolla priser på olika godissorter och räkna fram och tillbaka. Till slut fick de bli tre stora lådor med blandgodis, en påse med klubbor och tre påsar med små chokladkaniner. Sen fann jag tomma Påskägg för endast 9 kr som jag köpte 20 stycken av. Sen bar de av hemmåt för att sitta och dela upp allt i alla äggen. De blev jätte bra, hoppas alla barnen blir nöjda =)


Söta chokladkaniner

         
Påskäggen


Påsk säcken är fulladdad =)


Mat, scoter och tapeter

Dagen har bara flugit förbi idag, förstår inte vart alla timmar tar vägen? Vi åkte upp till Farfar och Vivan idag och blev bjuden på så god mat. Potatisgratäng och något slags kött, tänk om man kunde laga till sån mat en fredagkväll=) Sen hämtade vi pappas scoter som skulle på service i kil och svängde in hos mamma en snabbis som vart välldigt förvånad att vi kom. Kolla på lite tapeter till köket, å de finns ju en del att välja mellan. Lite svårt bara när man är två som ska välja. Jag vill ha ett litet lantligt stuk på köket. Men man måste ju komma överens om en färg, såg en så fin rutig tapet som gick i krämvit och beige. De är ju inte mycke tapet som kommer gå åt i vårt kök, typ två rullar skulle jag tro. Vi får vell lägga köks tapetseringen på hyllan så länge, tills vi kan enas om en färg.
Vart ju måttligt glad i natt när jag skulle ta min vanliga tur på toan som jag gör 4 ggr/natt. Kattskrället hade tugga sönder ena örpluppen till mitt Headset! Hundar tuggar sönder saker, inte katter. Vad är de för fel på honom?

Dooleys



Han tror han äger allt och alla och får göra som han vill. När Ginzo minst anar det flyger Dooleys fram runt ett hörn och klöser sig fast runt halsen på stackart Ginzo, och biter honom i öronen.


Arne & Lina

Jag har ju inte lagt ut någon bild på hästarna än, de har ju vart så fint väder varje dag så man får inte missa chansen att ta soliga bilder på dom.


Troll Arne
En kallblodstravare på snart 14 år som älskar alla som kommer fram och pratar med honom. En rolig häst att rida då de finns mycke motor i honom, han är trevlig att jobba med men kan bli lite gubbgrinig om man begär för mycket. Framför rockarden är han lugn men kan gasa på rätt rejält om man vill de. 




Lina
Är en korsning av Shettis och Welsh på 10 år. Jag har inte haft henne så länge men de är en trevlig ponny som är lite försiktig av sig. Hon följer Arne vart han än går och låter alltid han få bestämma. Hon ser nog honom som en storebror. Nästa sommar är det meningen att jag ska betäcka henne med en Welsh, om jag hittar någon vill säga. 

 
                            


Solen värmer och fåglarna har vaknat till

Solen skiner rakt på vår ytterdörr hela dagen så idag tog jag fram en solstol och satte mig och njöt ett tag. Till en börjag fick jag lyssna på fåglarna som verkligen övertygar mig att det är vår, men sen fick getterna nys om att jag satt ute, så de skrek ikapp med varandra i hopp om att jag skulle komma och ge dom något smaskit.

Jag orkar inte vänta på att snön ska försvinna i så långsam takt så jag ställde mig och hacka sönder isen på plattorna framför dörren så de ska gå snabbare. Pepsi och Ginzo verkar inta bry sig att snön är kvar i alla fall. Tog lite fina bilder på som jag tänkte bjuda på.


              
               


Gå hemma och inte göra nått

De börjar bli rätt så drygt att bara gå hemma om dagarna, och VÄNTA. Bilen som jag trodde var skrot har blivit lagad men står kvar på verkstan. Idag tog Morgan sin bil upp till lagårn så jag kan inte åka någon stans heller, är vell kanske tur de då de är så dyrt med bensin. Men jag har haft lite pyssel för mig. Har målat om kökssoffan till en trevligare färg. Ska även måla om hörnskåpet i köket men de är lite segt för tillfället.

Såhär såg soffan ut först.




Sen vart den såhär =)


Jipotimas YinAn

Måste ju visa den fantastiska bilden på min boxer som Caroline Dahlén tog i sommras.
Bästa bilden någonsin!
www.carolinedahlen.blogg.se / www.dahlenfoto.com

Namn: Jipotimas YinAn
Född: 2008-09-02
HD: A
Knä: UA
E: Hannibal Optima Grata
U: Jipotimas Yin


En tur till Sunne

Idag var jag upp till Sunne för att besikta min sambos bil, han tycker de går bättre när jag åker iväg med den. Men inte denna gången inte. Tre fel fick jag på den, det enda jag jag förstod skulle göras var att spänna handbromsen. De andra två var för invecklade att försöka sig på att förstå.
Efter besiktningen åkte jag till Ida på en fika och för att kolla på hästarna, de var ju ett tag sen nu. Och Carro hade varit där och lämnat min cd skiva med bilder som hon tagit på mig. De var så fina=) Ska ta och förstora upp ett kort och hänga i sovrummet tänkte jag.


Fotograf: Carolin Dahlén (www.dahlenfoto.com)

 


Ett steg framåt!

Nu är jag nöjd på min hemsida, jag kommer inte in för att kunna uppdatera händelser eller lägga in bilder. Så idag bestämde jag mig. Jag ska skaffa mig en blogg! trodde aldrig att jag skulle göra det men de verkar rätt kul faktiskt. Ida fick hjälpa mig via telefon att komma in och skaffa mig ett konto. Men nu står jag helt på egna ben, kommer nog fråga om lite hjälp skulle jag tro. Är inte så teknisk kunnig när de gäller datorer och internet. Jag gjorde tex en diskdefragmentering för första gången på min dator sen jag köpte den, de var för 4 år sen. Kan ju säga att den är snabbare nu.
Vad bloggen kommer handla om vet jag nog inte i dagsläget? De kommer nog vara mycket hund, många bilder på min boxer Ginzo och min portugis Pepsi. Arne och Lina, mina hästar, kommer nog också få vara med på ett hörn. Sen har jag nyss skapat ett intresse för gammla möbler. Det kom nog nu när jag går hemma och väntar på min bebis som är beräknad till den 23 april.
I mitt första inlägg måste jag ju lägga in en bild på mina hundar.


                           Detta kortet tog jag inna jul och skickade runt som Jul kort till nära och kära.


RSS 2.0