Man blir så glad!

Tänk att en så liten människa som inte enns kan prata eller förstå vad
 man menar kan göra en så glad
.








I Forshaga på MH

Imorse drog vi iväg till Forshaga för att göra MH med Ginzo. När vi kom dit och gick till seketariatet och skulle kolla chippet så fann hon det inte på honom! åh nej! tänkte jag vad är detta? Men efter att ha kollat igenom honom typ 5 ggr så pep det till och siffrorna kom fram =) Sofia var med som moraliskt stöd, då jag var skit nervös. Och så skulle hon filma hela alla moment. Jag tror aldrig Ginzo har haft det så kul någon gång. De skulle kolla om han hade leklust, visst kom igen bara tyckte Ginzo. Lilla jackten var hur rolig som hellst, han sprang som bara busen för att få tag på trasan. Sen när han skulle få leka med en annan så vart han överlycklig, han hoppa och sprang runt och ville inte gå därifrån. Dumpern gick han rakt på, när overålen kom upp så gick han rakt på den utan att reager. Men när det kom livs levande vita spöken vart han lite vaksam men när det visade sig vara människor vart han så glad så. Sen till slut kom vi till det sista momentet, skotten. Han var inte alls berörd, självklart reagerade han på att det small men inget mera. Detta skulle Ginzo vilja göra minst en gång i veckan, han tyckte det var jätte kul att få vara hur olydig som hellst och bara leka allt vad han orka =)




Denna bilden togs 09-04-23 av Caroline Dahlén (www.dahlenfoto.com)

1a kontakt, hälsning: 5
1b kontakt, samarbete: 4
1c kontakt, hantering: 5
2a lek, leklust: 4
2b lek, gripande: 3
2c lek, dragkamp: 4
3a förföljande: 4 4
3b gripande: 3 5
4 aktivitet: 4
5a avst. lek, intresse: 4
5b avst. lek, hot/agg: 1
5c avst. lek:nyfikenhet: 5
5d avst. lek, leklust: 5
5e avst. lek, samarbete: 5
6a överaskning, rädsla: 1
6b överaskning, hot/agg: 1
6c överaskning, nyfikenhet: 5
6d överaskning, kvarstående rädsla: 1
6e överaskning, kvarstående intresse: 3
7a ljudkänsl, rädsla: 1
7b ljudkänsl, nyfikenhet: 5
7c ljudkänsl, kvarstående rädsla: 1
7d ljudkänsl, kvarstående intresse: 2
8a spöken, hot/agg: 2
8b spöken, kontroll: 4
8c spöken, rädsla: 2
8d spöken, nyfikenhet: 3
8e spöken, kontakt: 4
9a lek, leklust: 4
9b lek, gripande: 3
10 skott: 1
Känd mentalstatus


Oj vad tiden flyger iväg!

Igår vad en stor dag. Melwin blev en månad och han har börjat med att göra olika roliga ljud. Helt underbar att lyssna på. Det är så häftigt att få följa en liten människa varje dag i sitt liv. Nu på morgonen kan han ligga en stund och bara kolla på mig. Och veva i både armar och ben och små jollra.
Idag  var han med och byggde det sista på hästhagen. Tre varv har jag gått runt hagen med barnvagnen, ett varv igår och satt de översta isolatorerna och ett imorse och satt de nedersta. Och sen det sista varvet satte jag undertråden, men jag kom bara halvvägs så skulle Melwin ha mat så det var bara att sätta sig i gräset bland maskrosorna och amma. Det var allt lite mysigt. 
Igår fyllde Arne år också, 14 år blev han. Och hans present, som han fick dela med Lina var den nya hagen som vi släppte dom i idag. Dom har en helt egen damm och jätte mycket att äta. Nu har Lina bott här sen i vintras någon gång och hon verkar trivas med Arne, och han med henne. Och getterna verkar inte heller vara något problem. Får hoppas att jag hittar en lämplig hingst till henne nästa vår. Det ska vara en Welsh i alla fall.







Får hoppas att de inte kommar plaska lika mycket i dammen som Ginzo gör.


Värmen har vart här idag

Villket fint väder vi haft idag! så skönt. Lagomt mycket moln på himlen och nästan ingen vind alls. Idag har vi vart på BVC och vägt och mätt igen och nu händer det saker, födelsevikten har han äntligen passerat. Nu väger han 3830 g och är 53,5 lång. Vi har ju fått en så fin present av min farmor, gammel farmor blir vell hon till Melwin. En baby sitter med massa skallror och spegel och musik. De fattas nog bara en micro så kan man bo i den. Jag skulle inhandla batterier idag till den så vi får fart på ljudet. Självklart så köpte jag fel så jag får köpa nästa gång jag är och handlar. Men Melwin verkar gilla den ändå, fast de inte spelar något.




Fullt upp hela helgen

Nu har vi hunnit med mycket när det varit lång helgen. Hästarna har fått en ny hage att gå i, så nu hinner det växa upp nytt gräs i den andra hagen. Sen har Morgan och Jonas skottat ut allt hö och halm i stallet som getterna varit i. Alla getterna har fått killingar nu, allt som allt vart det 3 flickor och 4 pojkar. Bara hoppas på att alla blir sålda. Sen har vi klippt klövarna på alla vuxna getter. De var ju rätt spännande. Morgan fick stå gränsle över dom och hålla fast i horna medans jag lyfte upp klövarna och klippte. Alla getterna var livrädda, Gretas klövar som var värst tog mycke längre tid och då passade Sverker på att äta mitt i allt. Lika bra att passa på när hon satt fast mellan mig och Morgan. När det var Willmers tur fick Jonas komma in och hjälpa till att ta honom. Men Willmer var snabb, han finta Jonas sprang förbi Morgan men hann inte förbi mig så han vände mot Morgan igen och då tog jag min chans att få tag i ena hornet på honom när han sprang på foderbordet. Han sprang runt mig innan Morgan fick tag på andra hornet och kunde stoppa upp honom. Sen var det bara att klippa klövarna. Det är bra att det är så rejäla horn att hålla i.



På lördag kom det ekshäringar på besök, de var nog sista lasset där uppifrån som inte träffat Melwin. Först skulle alla killingar inspekteras, grannen var här med en vänninna också och kollade med sina barn. De är bra träning för killingarna så de blir lite tama. Sen var de loppis i Bondestad. Och där serverades det våfflor. Så vi tog en sväng dit upp när det slutat regna på söndan. Där hittade Morgan ett spel som han ville ha "Lika par leka bäst" Det går ut på att se hur väl man känner sin sambo. Det verkade roligt i alla fall. Sen kom Mamma och Dan på söndag eftermiddag. De hade vart i Blekinge hela helgen och skulle stanna till här över natten. Mamma hade med sig sängkläder som hon sytt till spjälsängen och barnvagnen. Grått med får på, jätte sött. Och mina "skafferi värmare" Hon hade sytt två små örngott som jag kunnde lägga fetvadd i som jag sen lägger i BHn så jag inte får mjölkstockning, som jag nästan redan fått två gånger.



"Skafferi värmare"



Sängläder



Mormor ovh Melwin


Allt på en gång

Hej å hå! de händer mycket nu och har hänt mycket. Måndagen den 26 april får vi åka in vill förlossningen för då ville vårt barn komma till världen. Så det var bara att packa de sista sakerna och dra iväg. kl 15:56 vart lille Melwin född, 3770 g och 51 lång. Allt gick bra men vi fick bli kvar på avd 11 på tisdag och onsdag då han inte kom igång med ätandet. På onsdag morgon bad jag dom att få åka hem. Det är ett heltidsjobb att ligga där med en bebis. Alla rondbyten man ska hålla reda på och allt folk. Sängarna är vell inte av den bästa sorten heller. Jag ville bara hem till min egen säng och vila.



Väl hemma var det bara att återgå till de normala livet igen. Vi har nog bara ätit kakor och bullar hela veckan känns det som. Men nu har hela släkten vart här och kollat. Mitt i allt får Sonja killingar, två flickor. Och någon dag senare får Ella också två stycken. Precis lika dana som Sonjas men det var två killar. Så nu är det bara Sella kvar som ska ha. Så nu finns de killingar att tinga=)



Sonjas två flickor



Gretas flicka



Gretas pojke


RSS 2.0